Sriracha

Den knallrøde thailanske sausen, oppkalt etter den lille byen Sri Racha, er en asiatisk basisvare man må ha i kjøkkenskapet. Sriracha er en sterk chilisaus, finstrukturert med hvitløk og vineddik. Den har flere bruksområder og passer til det meste.

Man kan bruke Sriracha som ren dipp til kyllingvinger, pommes frites og nachos. Du kan også lage din egen dipp ved å blande litt Sriracha med rømme, creme fraiche, yoghurt eller majones Sriracha blir ofte servert sammen med den vietnamesiske nuddelsuppen pho, men den passer også veldig godt til ramen, tomatsuppe eller gazpacho og krembaserte supper.

Den sterke chilisausen kan også brukes i marinader og passer ypperlig sammen med teriyakibaserte marinader og grillsaus. Sriracha og kjøtt er dessuten som skapt for hverandre. Prøv sausen på alt fra kjøttkaker til kyllingvinger for litt ekstra sting i hverdagen.

Alt som er kremete, inkludert ost og egg er perfekt for den deilige sterke chilisausen. Tilsette Sriracha til pasta- og ostesauser, ostedipper, stekt egg, omelett eller eggerøre Sriracha er også god å drikke, prøv i en grønn smoothie, grønnsaksjuice eller en Bloody Mary.

Ingredienser

Rød chillipepper (52%), sukker, hvitløk, salt, smaksforsterker (mononatriumglutamat), surhetsregulerende midler (eddiksyre, sitronsyre), vann, konserveringsmiddel (natriumbenzoaat).

 

Næringsinnhold

(pr 100 g)
  • Energi: 375 Kcal
  • Energi: 89 kJ
  • Fett: 1,0 g
    • Saturated fat: 0,3 g
  • Karbohydrater: 15,9 g
    • herav sukkerarter: 14,0 g
  • Protein: 3,1 g
  • Salt: 9,1 g

Allergener

  • Sesam: Nei
  • Peanøtter: Nei
  • Nøtter: Nei
  • Fisk: Nei
  • Gluten: Nei
  • Soya: Nei
  • Egg: Nei
  • Melk: Nei
  • Kreps: Nei
  • Bløtdyr: Nei
  • Sennep: Nei
  • Sulfitt: Nei
  • Selleri: Nei
  • Lupiner: Nei