Ostepølse med asiatisk vri

Tilberedningstid: 10 minutter 

Ingredienser

  • 3 ss Go-Tan Sweet Chillisaus
  • 2 ostepølser
  • 2 pølsebrød
  • 2-4 ss hakket rødløk
  • 4-5 skiver sur agurk
  • Fersk koriander

Sriracha-majones:

Pølse i brød trenger ikke være kjedelig. Spice opp pølsene med godt tilbehør og sweet chilisaus, og du har en enkel snack for hånden.

Tilbereding av ostepølse med sweet chili

  1. Stek posteølsene som anvist på pakken. Varm pølsebrødet i ovnen.
  2. Hakk opp rødløk og fersk koriander
  3. Lag chilimajones med Go-Tan Sriracha og majones ved røre de to ingrediensene sammen.
  4. Smør chilimajones på brødet og legg i pølsen. Topp med hakket rødløk, Go-Tan Sweet Chili Sauce  og fersk koriander til slutt.

PRØV OGSÅ: Lettvint ostesmørbrød med søt chilisaus

Verdens enkleste mat til fest

Få matvarer er så uglesett som pølser. Men la oss innrømme det: Pølser er enkelt og de fleste nordmenn liker dem, egentlig.

Det finnes ikke noe enklere enn pølser når du skal ha barnebursdag eller fest med litt å bite i uten at det tar for mye tid og krefter å lage i stand. Og du kan variere pølsene i det uendelige. Denne oppskriften med asiatisk ostepølse med sweet chili sauce og chilimajones, er bare en av utallige varianter du kan lage.

KJØTTFRI OPPSKRIFT: Vegetarburger med chilimajones

Ulike typer pølser

Før var det grill eller wiener. Nå er utvalget av pølser stort og mangfoldig med ostepølse, bratwurst, ulike krydrede pølser, pølser med mer kjøtt, kyllingpølser, kalkunpølser osv.

Velg mellom grove eller fine pølsebrød, pariserloff når du lager hot dog, og lomper, eller spis pølsene med potetmos eller kun grønnsaker til som et mer sunt og kalorivennlig alternativ.

GOD TIL LUNSJ: Omelett med smak av chili

Tilbehøret som setter smaken

Det som avgjør om pølse i brød er spennende eller ordinært, er tilbehøret.

Grønnsakene du putter i pølsebrødet kan være akkurat det du liker. I vår oppskrift med ostepølse med sweet chili har vi brukt løk og koriander som bidrar til å til den asiatiske tvisten. Men det finnes utallige andre varianter å ha på pølsene.

På en krydret pølse kan for eksempel raspet gulrot og avokado være kjempegodt. Hakkede søte tomater, vårløk, slangeagurk og sur agurk. Også grillede grønnsaker som paprika er supergodt på pølsene. Prøv også stekt brokkoli og hvitløk på pølsene.

GODE TIPS: Maten som elsker chili

Sauser og topping til pølsene

Ketchup og sennep er godt på pølsene, men du kan gjøre det så mye mer spennende. I vår oppskrift er chili viktig, både med Go-Tan Sweet Chili Sauce og chilimajones med Sriracha som gir ostepølsa en smak av Asia.

Annen topping er flytende honning og ulike pestoer. Chutney er kjempegodt på for eksempel chilipølser. Aioli er også nydelig på pølsene. Til og med rømme, gjerne i kombinasjon med knuste nachochips og en god salsa, gir pølsene en ny og spennende vri.

Du kan også bruke coleslaw, rekesalat, surkål (sauerkraut) etc. på pølsene.

Til for eksempel bratwurst er det godt med karri drysset over ketsjupen, slik man gjør det i Tyskland hvor dette kalles carrywurst.

Og selvfølgelig: Sprøstekte biter av bacon blir sjelden feil, ei heller på pølsene.

Som du ser: Her er det bare å prøve seg fram og lage sin helt egne vri på pølsemåltidet

LAG SELV: Chilidipp med Sriracha på 1-2-3

Lag en pølsefest!

Har dere pølser som en enkel middag på fredag, eller til fest, kan hakkede grønnsaker og urter settes ut sammen med skåler med ulike toppinger. Så kan alle finne sine kombinasjoner av smaker.

Lager du pølsebrød selv, blir pølsefesten enda bedre.

LES OGSÅ: Slik forhindrer du at maten blir for sterk ved bruk av chili