Det å spise sunt og godt til middag er ikke så komplisert, og tar ikke lang tid. Velger du fisk, rene kjøttprodukter og mange forskjellige grønnsaker når du handler, er mye av jobben gjort. Her er fem enkle middags-tips til en hektisk hverdag.

Tips til handleturen

Sørg for å alltid ha gode råvarer og ingredienser hjemme:

Velg fisk til minst to middager, og ellers rene kjøttprodukter og grønnsaker.

Strekk deg utover «fem om dagen» – velg så mange ulike grønnsaker du bare kan.

Husk marinader, sauser og kryddermikser som gjør det enkelt for deg å variere rettene.

Frisk med fisk

Minst to av ukens middager bør inneholde fisk, men la det gjerne bli flere!

Sjømat inneholder nesten alle de sentrale næringsstoffene som kroppen din trenger.

Utover å være en god kilde til protein, som bygger og vedlikeholder alle kroppens celler, er torsk rik på både vitamin D, B12 og selen. Vitamin D vedlikeholder og styrker skjelettet, mens vitamin B12 bidrar til å lage nye celler og forhindrer blodmangel. Selen er viktig for at kroppen skal kunne bekjemper skadelige kjemiske prosesser.

Fete fisketyper, slik som laks, er også gode kilder til marine omega 3-fettsyrer. Disse fettsyrene forebygger og bremser utviklingen av hjerte- og karsykdommer, og er blant de sentrale byggesteinene i hjernen.

En annen fin egenskap med fisk, er at den så å si lager seg selv. Ta noen torske- eller laksefileter og lag ovnsbakt fisk med sitrongress på femten minutter. Som tilbehør er det godt med ris og en salat, eller prøv ketjap-sesam poteter

Grønt er skjønt

De grønne grønnsakene topper alltid listen over sunne matvarer. Brokkoli er skikkelig supermat, som både forebygger kreft og betennelser samtidig som det styrker immunforsvaret. Den grønne buketten er rik på vitamin C, vitamin K, kostfiber og folat og gir et høyt innhold av antioksidanter og fytokjemikaler.

Du kan enkelt smaksette de grønne grønnsakene med Sambal Olelek, som er indonesisk og betyr hakket kryddermiks. Har du et glass Go-Tan Sambal Oelek i kjøleskapet kan du tilføre en teskje for å gi en sterk og krydret smak til enhver rett – for eksempel denne nudelretten med biff.

Grønne bønner har et høyt innhold av kostfiber, B-vitaminet folat og kalium. Sukkererter er ikke bare gode, men også en god kilde til B-vitaminet folat, og gir deg mye kostfiber og vitamin C. Prøv Go-Tans variant av kyllingcurry med sukkererter.

Sett smak på hverdagen
Fyller du opp kjøkkenskapet med Go-Tans ulike marinader, sauser, kryddermikser og fersk krydder, blir det enkelt å variere hverdagsrettene.

Hvitløk setter god smak på maten samtidig som den er del av et hjertevennlig kosthold og forebygger kreft. Når du kutter, knuser eller tygger hvitløk skjer det en kjemisk endring av de svovelholdige stoffene, og disse kan bekjempe utviklingen av kreft, særlig i spiserør, mage og tarm.

Kombinerer du Go-Tan Sambal Olelek med Go-Tan kokosmelk og litt currypaste, får du en autentisk og god curry. Ta utgangspunkt i Go-Tans oppskrift på kyllingcurry og variér gjerne med ulike grønnsaker. Ønsker du å gjøre det enkelt kan du også bruke Go-Tan red/green curry som allerede er tilsatt kokosmelk og gir et perfekt resultat på bare 15 minutter.

Go-Tan Woksaus Ketjap-Sesam er basert på soya og østerssaus, med et hint av sesamolje, og er søtlig og full av smak. Sausen er perfekt til forskjellige nudelretter, som denne varianten med laks.

Go-Tan Woksaus lemongrass setter en ekstra spiss på alle fiskerettene dine.

Blander du litt Go-Tan Woksaus Thai Koriander i dressingen, lager du en herlig Thai-salat på et blunk.