Det er fredag kveld og du har invitert vennene dine eller familien din hjem til deg. Med gode råvarer, kryddermikser og sauser fra Go-Tan ligger du godt an til å stelle i stand en skikkelig festmiddag.

 

Wok på fem minutter

Inviter gjestene dine på wok og imponer dem med både god mat og kunnskap om hva wok er. Wok (uttales vokk) er ifølge Wikipedia det kantonesiske ordet og uttalen for ”gryte”, og viser til en tynn, krummet stekepanne der man raskt, og på høy temperatur, tilbereder grønnsaker, nudler og mindre kjøttbiter. Både pannen og matlagingsteknikken kom til Kina fra Sentral-Asia under Tangdynastiets tid. En vanlig forklaring til teknikken er at den er energieffektiv, fordi tilberedningen går raskt. Dette passer bra på steder hvor ved er en mangelvare. Gryten anvendes dog også for mer tidkrevende matretter i Kina. Slik lager du perfekte retter i en hektisk hverdag.

Det går raskt og enkelt å bruke en wok. Følg disse fire enkle trinnene og lær deg å woke på mesterlig vis på bare noen få minutter:

Benytt høy varme og litt olje, for eksempel rapsolje. Bruk wokpanne eller en stor stekepanne.

Tilsett kylling, kjøtt eller fisk i terninger. Et godt tips er å kutte kulling/kjøtt/fisk i små biter. Stek i to minutter.

Tilsett dine favorittgrønnsaker som du har kuttet i terninger/staver, eller bruk en ferdig wokmiks. Stek i to minutter til.

Skru ned varmen og tilsett Go-Tan woksaus. Rør om og servér.

 

Hva med å prøve noen av disse wokoppskriftene:

Teriyakikylling

Teriyakikylling

Kylling marinert i Teriyakisaus, med squash, paprika og nudler. Nam!

Curry

I Indonesia kalles curry for kari eller kare. De mest vanlige indonesiske curryrettene består av kylling eller geit og heter henholdsvis kari ayam og kari kambing, men det lages curry av alle typer av kjøtt, sjømat og grønnsaker. Chili, kaffirblader, sitrongress, galangal, gurkemeie og kokosmelk er noen av de øvrige ingredienser.

Visste du at:

I Indonesia kalles curry for kari eller kare. De mest vanlige indonesiske curryrettene består av kylling eller geit og heter henholdsvis kari ayam og kari kambing.

Prøv for eksempel Chicken Curry til festmiddagen din. Det er en herlig rett som passer like godt til hverdags som til fest, og du lager det på omtrent en halvtime. Med currypaste, kokosmelk  og kryddermiksen Sambal Oelek fra Go-Tan får du enkelt til en autentisk currysmak. Bruk mer kokosmelk og mindre Sambal Oelek om du ønsker en mildere variant. Om du ønsker en raskere versjon av oppskriften, kan du bruke Go-Tan green eller red curry som saus. Her er også kokosmelk allerede tilsatt.

Slik lager du retter som barna kommer til å elske!