Spicy kjøttboller i tomatsaus

Tilberedningstid: 20 minutter 

Ingredienser

  • 500g kjøttdeig
  • 1 stangselleri
  • 1 løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 ss Go-Tan soyasaus
  • 1 ss Go-Tan Sriracha
  • 800 g hakkede tomater
  • 1 ts sukker
  • Parmesan
  • Fersk basilikum

Tilberedning

  1. Ha kjøttdeigen i en bolle og riv stangselleri, en halv løk og ett hvitløksfedd med et rivjern over kjøttdeigen.
  2. Tilsett Go-Tan soyasaus og Go-Tan Sriracha. Bland ingrediensene godt sammen med en skje.
  3. Form kjøttdeigen til runde kjøttboller, og steke de i varm olje.
  4. Kutt resten av løken og hvitløksfeddet i terninger, brun det i en kjele med varm olje, hell over hakkede tomater og smaksett med Go-Tan soyasaus.

Serveringsforslag

Kjøttboller med spagetti

Kok spaghetti som anvist på pakken. Legg kokt spagetti på en tallerken og legg kjøttbollene og sausen over. Serveres med parmesan og fersk basilikum.

Kjøttboller med potetmos og persille

Vask og skrell potetene og del de i mindre biter. Kok potetene møre i usaltet vann. Hell av vannet og mos potetene med en potetmoser sammen med melk og margarin. Smak til med salt og pepper. Server ved siden av kjøttboller i tomatsaus. Dryss gjerne over litt hakket kruspersille ved servering.

Tapas

Server kjøttbollene i spicy tomatsaus som en egen tapasrett, med godt brød og oliven til.

God appetitt!