Hjemmelaget vegetarburger med Srirachakrydder
Tilberedningstid: 10 minutter
Ingredienser
- 2 burgere
- 2 ts Go-Tan Sriracha
- 4 poteter
- 1 gulrot, kokt
- 2 ss revet rå gulrot
- 2 ss gul løk
- 1-3 ss potetmel
- 2 ts Go-Tan Soyasaus
Srirachamajones:
- 2 ss Go-Tan Sriracha
- 4 ss Heinz Mayonnais
Med en hjemmelaget vegetarburger som i denne oppskriften, kommer du ikke til å savne kjøtt!
Tilbereding av hjemmelaget vegetarburger
- Kok poteter og gulrot. Mos dem mens de fortsatt er nykokte og varme.
- Tilsett revet gulrot og løk. Smak til med Go-Tan Soyasaus og Go-Tan Sriracha Sauce.
- Dersom blandingen blir for løs, tilsetter du 1-3 ss potetmel. Ta litt og litt potetmel slik at du kan se an hvor mye du trenger til blandingen.
- Form blandingen til to vegetarburgere og brun dem i en varm panne.
- Varm burgerbrødet i ovnen.
- Imens lager du chilimajones ved å blande Go-Tan Sriracha og 4 ss Heinz Mayonnaise. ¨
- Ha chilimajonesen med Sriracha på den nederste delen av burgerbrødet og legg på salat. Legg vegetarburgeren på og topp den med litt mer chilimajones, agurk- og paprikabiter, før du avslutter med hamburgerlokket.
- Hjemmelaget vegetarburger spises gjerne med hamburgerbrød, slik du ville gjort med en vanlige burger.
PRØV OGSÅ: Saftig asiatisk burger med chilimajones
Trendy vegetar
Stadig flere velger bort kjøtt, om ikke helt, så i hvert fall noen kjøttfrie dager en eller flere ganger hver uke.
Sunne og næringsrike alternativer til kjøtt, er mange.
Er du vegetarianer, eller velger vegetar en eller flere dager i uka, kan en burger med laks være et alternativ til kjøtt.
Liker du ikke fisk, eller ønsker å gå vegan, er grønnsaker, linser og belgfrukter hovedingrediensen i burgeren. Så kan man fylle på med frisk salat, tomater, agurker, løkringer og annet godt på toppen.
Med godt tilbehør som for eksempel chilimajones laget med Sriracha, eller Go-Tan Sweet Chili Sauce, får du smaksatt burgeren – enkelt og innmari godt!
MATBIT I FARTA: Kjapt ostesmørbrød med søt chilisaus
Velger kjøttfrie dager
Vegetartrenden brer kraftig om seg i hele Norge.
Ifølge undersøkelsen «Norske Spisefakta» fra Ipsos (2018), har holdningen til forbruket av kjøtt endret seg dramatisk i de siste par årene. Årsakene er mange, men flere enn før mener at mindre kjøtt i kostholdet er bra for miljøet, helsen og dyrevelferden.
Mens det før var kvinner som var mest interessert i å leve grønt, kommer nå mennene etter.
Vegetarmat og vegan livsstil var før noe byfolk syslet med, men nå spres trenden også utenfor byene.
Mange velger også å kutte ned på kjøttforbruket uten nødvendigvis å bli vegetarianere. Det synes blant annet på mange arbeidsplasser hvor «Meatless Monday» ikke lenger er uvanlig.