Hjemmelaget vegetarburger med Srirachakrydder

Tilberedningstid: 10 minutter 

Ingredienser

  • 2 burgere
  • 2 ts Go-Tan Sriracha
  • 4 poteter
  • 1 gulrot, kokt
  • 2 ss revet rå gulrot
  • 2 ss gul løk
  • 1-3 ss potetmel
  • 2 ts Go-Tan Soyasaus

Srirachamajones:

  • 2 ss Go-Tan Sriracha
  • 4 ss Heinz Mayonnais

Med en hjemmelaget vegetarburger som i denne oppskriften, kommer du ikke til å savne kjøtt!

Tilbereding av hjemmelaget vegetarburger

  1. Kok poteter og gulrot. Mos dem mens de fortsatt er nykokte og varme.
  2. Tilsett revet gulrot og løk. Smak til med Go-Tan Soyasaus og Go-Tan Sriracha Sauce.
  3. Dersom blandingen blir for løs, tilsetter du 1-3 ss potetmel. Ta litt og litt potetmel slik at du kan se an hvor mye du trenger til blandingen.
  4. Form blandingen til to vegetarburgere og brun dem i en varm panne.
  5. Varm burgerbrødet i ovnen.
  6. Imens lager du chilimajones ved å blande Go-Tan Sriracha og 4 ss Heinz Mayonnaise. ¨
  7. Ha chilimajonesen med Sriracha på den nederste delen av burgerbrødet og legg på salat. Legg vegetarburgeren på og topp den med litt mer chilimajones, agurk- og paprikabiter, før du avslutter med hamburgerlokket. 
  8. Hjemmelaget vegetarburger spises gjerne med hamburgerbrød, slik du ville gjort med en vanlige burger.

PRØV OGSÅ: Saftig asiatisk burger med chilimajones

Trendy vegetar

Stadig flere velger bort kjøtt, om ikke helt, så i hvert fall noen kjøttfrie dager en eller flere ganger hver uke.

Sunne og næringsrike alternativer til kjøtt, er mange.

Er du vegetarianer, eller velger vegetar en eller flere dager i uka, kan en burger med laks være et alternativ til kjøtt.

Liker du ikke fisk, eller ønsker å gå vegan, er grønnsaker, linser og belgfrukter hovedingrediensen i burgeren. Så kan man fylle på med frisk salat, tomater, agurker, løkringer og annet godt på toppen.

Med godt tilbehør som for eksempel chilimajones laget med Sriracha, eller Go-Tan Sweet Chili Sauce, får du smaksatt burgeren – enkelt og innmari godt!

MATBIT I FARTA: Kjapt ostesmørbrød med søt chilisaus

Velger kjøttfrie dager

Vegetartrenden brer kraftig om seg i hele Norge.

Ifølge undersøkelsen «Norske Spisefakta» fra Ipsos (2018), har holdningen til forbruket av kjøtt endret seg dramatisk i de siste par årene. Årsakene er mange, men flere enn før mener at mindre kjøtt i kostholdet er bra for miljøet, helsen og dyrevelferden.

Mens det før var kvinner som var mest interessert i å leve grønt, kommer nå mennene etter.

Vegetarmat og vegan livsstil var før noe byfolk syslet med, men nå spres trenden også utenfor byene.

Mange velger også å kutte ned på kjøttforbruket uten nødvendigvis å bli vegetarianere. Det synes blant annet på mange arbeidsplasser hvor «Meatless Monday» ikke lenger er uvanlig.

PRØV OGSÅ: Oppskrift på sesam vegetarwok