Ostesmørbrød med sweet chili sauce – rask oppskrift

Tilberedningstid: 10 minutter 

Ingredienser

  • 2 ss Go-Tan Sweet Chillisaus
  • 2 store brødskiver
  • 4-6 skiver gulost av ønsket slag
  • 4 ss olivenolje
  • Tomater i skiver
  • Fersk koriander, hakket

Et godt ostesmørbrød i hånden er enkelt til både frokost, lunsj, kveldskos og når du må ha en matbit på farta mellom familiens fritidsaktiviteter.

Lag Sweet chili ostesmørbrød på 10 minutter

  1. Ha olivenolje på brødskivene.
  2. Ha osteskivene på den ene brødskiven og topp med tomatskiver, fersk koriander og Go-Tan Sweet Chilli Sauce. Dette gir ostesmørbrødet en asiatisk tvist. Legg den andre brødskiven på toppen.
  3. Ostesmørbrødene stekes i toastjern i noen minutter, eller i stekeovnen på 200 grader i 10-15 minutter. Når osten bobler, er ostesmørbrødene klare.

TIPS! Har du ikke toastjern, kan du bruke vaffeljern til å lage varme smørbrød. Stekeovnen fungerer best når du skal lage ostesmørbrød til mange personer.

PRØV OGSÅ: Omelett med nydelig smak av chili

Miks ditt eget ostesmørbrød

Har du brød, hvitost og olivenolje, kan du alltid lage ostesmørbrød. Så er det bare å variere med hva du smører på og putter mellom brødskivene i tillegg.

Av grønnsaker er tomater og løk mye brukt, men prøv deg gjerne fram med det du har i kjøleskapet: Asparges, paprika, mais, fersk ananas, avokado

Kylling, kalkun, ulike varianter av pølser, vanlig skinke, spekeskinke, entrecôte og tunfisk er noen eksempler på fyll til de varme smørbrødene.

Av oster kan du bruke alt fra mozzarella til vanlig, norsk gulost, eventuelt bruke flere typer ost i samme ostesmørbrød.

Bruk grovt, mellomgrovt eller fint brød, baguetter eller focaccia. Smør på det du liker best. Smør, sennep, pesto eller Sriracha for en sterkere smak, er kjempegodt i kombinasjon med ost og brød.

Du kan også variere med bruk av krydder, urter, salt og pepper for å få smaken du liker best, eller få en vri på den vante oppskriften på ostesmørbrød.

LAG EN PØLSEFEST: Godt tilbehør til pølser