Saftig burger med chilimajones

Tilberedningstid: 20 minutter 

Ingredienser

 • 2 ss Go-Tan Sriracha
 • 4 ss Heinz Mayonnaise
 • 1 hamburger
 • 1 burgerbrød
 • salat, kuttet
 • Agurk, i staver
 • paprika i ulike farger, kuttet i små terninger

Denne oppskriften på burger med chilimajones vil bli familiens nye favoritt, som en rask og enkel middag, eller som fredagskos.

Slik lager du burger med chilimajones

 1. Bland Heinz Mayonnaise og Go-Tan Sriracha Sauce sammen. La blandingen stå til maten er klar.
 2. Stek hamburgeren i stekepanne og varm hamburgerbrødet i stekeovnen.
 3. Ha Sriracha chilimajones på det nederste burgerbrødet. Legg på salat. Legg på hamburgeren og topp den med litt mer chilimajones.
 4. Ha på agurk og paprika før du legger på hamburgerlokket. 

LES OGSÅ: Maten som blir ekstra god med chili

Hjemmelaget streetfood

En hamburger kan inneholde det du ønsker. Du kan variere med kjøpt- eller hjemmelaget burgerbrød og ulike typer kjøtt eller fisk. Tilbehør som grønnsaker, oster, sauser og dressinger setter smaken på hamburgeren.

Ønsker du et kjøttfritt alternativ, kan du prøve denne oppskriften på vegetarburger med chilisausen Sriracha fra Go-Tan i stedet for ketchup.

I denne oppskriften har burgeren fått en asiatisk vri med chilimajones.  

Chilimajonesen er enkelt laget med Go-Tan Sriracha chilisaus mikset med majones, gir smaken en nydelig asiatisk vri.

LES OGÅ: 6 vanlige spørsmål om chili

Raskt middagstips på travle dager

En god og saftig burger med chilimajones kan du lage som en kjapp middag du kan ta med i hånden om du må ile avgårde på en travel hverdag. Men den er også fin til helgekos og vil garantert slå an hos hele familien.

Selve hamburgerkjøttet kan være alt fra en ferdig hamburger fra butikken til en hjemmelaget burger av karbonadedeig. Men du kan også bruke stekt eller grillet kylling eller kalkun mellom hamburgerbrødet. Eller hva med laks? En god lakseburger med Go-Tan Sweet Chili Sauce er både smakfull og næringsrik med sunne fettsyrer.

Hamburgerbrødet du finner i butikkene er ofte fint, men det finnes også grovere varianter. Eller lag hamburgerbrødet selv.

Andre enkle middagstips, eller lunsjer, er Sriracha-omelett, ostepølse med asiatisk vri og ostesmørbrød med søt chilisaus.

LES OGSÅ: Slik kan du styre styrken på chili i oppskrifter

Tips for servering av burgere

Server burgeren med brød og kjøtt eller fisk på en tallerken. Så setter du ut tilbehør som ulike typer grønnsaker, sauser og dressinger i skåler på bordet. Da kan alle forsyne seg av det de liker best av tilbehør og lage sin egen burger. Så praktisk. Så enkelt!

LES OGSÅ: 11 ting du ikke visste om bruk av chili